skip to Main Content

U hoort het steeds vaker. Netwerken worden aangevallen of overgenomen door cybercriminelen. Als een netwerk, identiteit, apparaat of gegevens van waarde zijn, zullen cybercriminelen dit netwerk identificeren en meedogenloos aanvallen. Om wereldwijd bewustzijn te bevorderen en dialogen mogelijk te maken, publiceert SonicWall zijn onderzoek naar bedreigingsinformatie in het SonicWall Threat Report van 2019.

Belangrijkste bevindingen

In 2018 zijn een aantal trends ontdekt door SonicWall. Dit zijn de belangrijkste bevindingen, geselecteerd door onze Miragisten:

  • Malware heeft veel gezichten. Het kan een ongewenst programma in uw computer zijn en te werk gaan als bijvoorbeeld een virusverspreider, spion of afstandsbediening. De Malware aanvallen zijn met 23% gestegen, naar 1,6 miljard Cyber aanvallen.
  • Ransomware is een soort malware dat ervoor zorgt dat gebruikers geen toegang meer krijgen tot hun systeem of persoonlijke bestanden en losgeld eist. Als de gebruiker dit losgeld betaalt, dan krijgen zij pas weer toegang tot hun systeem. Een positieve ontwikkeling is dat de ransomware aanvallen zijn gedaald met 40% naar 35,9 miljoen aanvallen.
  • Een ‘Intrusion attempt’ staat ook wel beter bekend als een hackpoging. De ‘Intrusion attempts’ zijn gestegen met 38%, wat betekent dat er in 2018 in totaal 656,3 miljard pogingen zijn gedaan.
  • Als laatste zijn de Web app aanvallen het hardst gestegen, met 68%, tot wel 16,5 miljoen aanvallen. Dit zijn de aanvallen die via internet worden gedaan en deze worden namelijk steeds venijniger. DDoS-aanvallen leggen het normale verkeer naar een website helemaal stil en dan kan de gebruiker de website niet meer bereiken.

Nederland is één van de landen waar de cyberaanvallen het afgelopen jaar sterk zijn gegroeid. Benieuwd naar alle bevindingen? Download hier het volledige rapport.

Advies nodig? Mirage ondersteunt!

Wij werken eraan om ICT veiliger te maken. Wilt u meer informatie over hoe u zich verweert tegen cybercriminelen? En bent u benieuwd hoe u uw netwerk nog beter beveiligt? Neem dan contact met ons op. Onze Miragisten helpen u of adviseren u hier graag over.

2019 SonicWall Cyber Threat Report

Delen op

Gerelateerde berichten

Vijf redenen waarom een back-up belangrijk is

Een back-up is altijd een goed plan. Behalve een plan B en een reservewiel is het zeker handig om een back-up te hebben van uw bedrijfsgegevens.
Lees meer
Cyberaanvallen

Cyberaanvallen verweren? Mirage geeft tips!

Steeds vaker krijgen bedrijven te maken met cyberaanvallen van hackers. Zo meldde Nu.nl vorige maand dat hackers zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites. Op deze websites kunnen ze de activiteiten van bezoekers volgen. Hoe u cybercriminelen weerhoudt van het hacken van uw gegevens? Mirage geeft tips!
Lees meer
HP Care Pack Services

Bescherm uw apparatuur met HP Care Pack Services

Waar zou uw onderneming zijn zonder pc’s en printers? Waar u zich ook bevindt, uw onderneming maakt gebruik van technologie. U wilt natuurlijk zekerheid hebben dat uw apparaten goed beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Kies daarom voor HP Care Pack Services!
Lees meer
Windows 10

Windows 10 1903 vereist minimaal 32 GB opslagruimte

Let op! Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren.
Lees meer
Back To Top