skip to Main Content

U hoort het steeds vaker. Netwerken worden aangevallen of overgenomen door cybercriminelen. Als een netwerk, identiteit, apparaat of gegevens van waarde zijn, zullen cybercriminelen dit netwerk identificeren en meedogenloos aanvallen. Om wereldwijd bewustzijn te bevorderen en dialogen mogelijk te maken, publiceert SonicWall zijn onderzoek naar, analyseren en delen van bedreigingsinformatie in het SonicWall Threat Report van 2019.

Belangrijkste bevindingen

In 2018 zijn een aantal trends ontdekt door SonicWall. Dit zijn de belangrijkste bevindingen, geselecteerd door onze Miragisten:

  • Malware heeft veel gezichten. Het kan een ongewenst programma in uw computer zijn en te werk gaan als bijvoorbeeld een virusverspreider, spion of afstandsbediening. De Malware aanvallen zijn met 23% gestegen, naar 1,6 miljard Cyber aanvallen.
  • Ransomware is een soort malware dat ervoor zorgt dat gebruikers geen toegang meer krijgen tot hun systeem of persoonlijke bestanden en losgeld eist. Als de gebruiker dit losgeld betaalt, dan krijgen zij pas weer toegang tot hun systeem. Een positieve ontwikkeling is dat de ransomware aanvallen zijn gedaald met 40% naar 35,9 miljoen aanvallen.
  • Een ‘Intrusion attempt’ staat ook wel beter bekend als een hackpoging. De ‘Intrusion attempts’ zijn gestegen met 38%, wat betekent dat er in 2018 in totaal 656,3 miljard pogingen zijn gedaan.
  • Als laatste zijn de Web app aanvallen het hardst gestegen, met 68%, tot wel 16,5 miljoen aanvallen. Dit zijn de aanvallen die via internet worden gedaan en deze worden namelijk steeds venijniger. DDoS-aanvallen leggen het normale verkeer naar een website helemaal stil en dan kan de gebruiker de website niet meer bereiken.

Nederland is één van de landen waar de cyberaanvallen het afgelopen jaar sterk zijn gegroeid. Benieuwd naar alle bevindingen? Download hier het volledige rapport.

Advies nodig? Mirage ondersteunt!

Wij werken eraan om ICT veiliger te maken. Wilt u meer informatie over hoe u zich verweert tegen cybercriminelen? En bent u benieuwd hoe u uw netwerk nog beter beveiligt? Neem dan contact met ons op. Onze Miragisten helpen u of adviseren u hier graag over.

2019 SonicWall Cyber Threat Report

Delen op

Gerelateerde berichten

Windows 10

Windows 10 1903 vereist minimaal 32 GB opslagruimte

Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is…

Lees meer
Windows 7 ondersteuning stopt

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers dat ondersteuning stopt!

Maakt u nog gebruik van Windows 7? Dan krijgt u vanaf volgende maand een melding…

Lees meer
CTAP

Security check CTAP van Fortinet

Vraagt u zich wel eens af of uw bedrijfsnetwerk veilig is? CTAP – Cyber Threat…

Lees meer
Veiligheidsmededeling HP

TERUGROEPACTIE – HP notebooks en mobiele werkstations

HP heeft een belangrijke toevoeging gedaan aan het in januari 2018 aangekondigde HP-veiligheidsprogramma. In dit…

Lees meer
Back To Top