skip to Main Content

De ontwikkelingen en innovaties voor digitale werkplekken zijn soms niet meer bij te houden. Wij geven, met het oog op het nieuwe jaar, vier redenen om een digitale werkplek in te richten voor 2019!

Reden 1: Office365-applicaties

In het aankomende jaar maakt de integratie met de Office365 applicaties, zoals Word, Excel, Outlook en Sharepoint, een opmars. De digitale werkplek wordt het toegangsportaal naar Office365-applicaties. Hier vinden medewerkers alle documenten vanuit een centraal punt. Dit punt wordt ook wel ‘de cloud’ genoemd*.

Daarnaast ligt in 2019 de nadruk op het optimaliseren van de digitale werkplek voor mobiele apparaten. Applicaties en ook het intranet – worden steeds meer buiten kantoor en onderweg gebruikt. Zorg voor een bewezen en gebruiksvriendelijke digitale werkplek, ongeacht het apparaat of de locatie.

Reden 2: Medewerkers centraal zetten

Het centraal stellen van uw medewerkers wordt steeds belangrijker. Een medewerker is immers de belangrijkste factor voor een succesvolle organisatie. Succesvolle organisaties doen er dan ook alles aan om medewerkers tevreden te stellen. Een digitale werkplek dat bewezen gebruiksvriendelijk is, zorgt voor meer efficiency én betere samenwerking, wat essentieel is voor de medewerkerstevredenheid.

Reden 3: Snel inwerkproces voor nieuwe medewerkers

Een digitale werkplek is dé ultieme tool voor optimale interne communicatie en informatievoorziening, kennisdeling en samenwerking binnen uw organisatie. Zo maakt u het werk voor uw medewerkers eenvoudiger, efficiënter en prettiger.

Dat begint al bij de inwerkperiode van nieuwe medewerkers. Zo’n periode is vaak al hectisch genoeg voor nieuwe medewerkers. Er komt veel op ze af. De digitale werkplek biedt dan hulp. Zo geeft een digitale werkplek nieuwe medewerkers snel en eenvoudig duidelijkheid over de verschillende systemen waarmee wordt gewerkt. De nieuwe medewerkers kunnen op één centrale plek alle benodigde formulieren invullen, informatie vinden over de organisatie én belangrijke documenten lezen.

Reden 4: Samenwerking in een digitale werkplek

Een digitale werkplek zorgt dat de samenwerking tussen collega’s sneller, gemakkelijker en productiever verloopt. Overleggen en vergaderingen kunnen via de cloud plaatsvinden, beslissingen worden sneller gemaakt en het scheelt een hoop reistijd.

Bent u op zoek naar meer informatie over een digitale werkplek? Neem contact met ons op.

*Zoals meestal met nieuwe online diensten, roept het gebruik en het aanbieden van cloud diensten juridische vragen op. Met name op het gebied van persoonsgegevens die worden geüpload en opgeslagen in de cloud. Indien namelijk de aanbieder persoonsgegevens verwerkt, gelden vaak onverkort de regels inzake gegevensbescherming. Dit legt op de aanbieder vergaande verplichtingen ten aanzien van de wijze van gebruik en de beveiliging van de persoonsgegevens. Hoewel we in 2019 een stijging van Office 365-applicaties gaan zien, verwachten wij dat bedrijven een overstap gaan maken of overwegen om (privacygevoelige) informatie weer zelf te beheren.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: support@mirage.nl of te bellen naar +31(0)20 – 752 22 90.

Bron: https://www.frankwatching.com

Digitale Werkplek

Delen op

Gerelateerde berichten

Vijf redenen waarom een back-up belangrijk is

Een back-up is altijd een goed plan. Behalve een plan B en een reservewiel is het zeker handig om een back-up te hebben van uw bedrijfsgegevens.
Lees meer
Cyberaanvallen

Cyberaanvallen verweren? Mirage geeft tips!

Steeds vaker krijgen bedrijven te maken met cyberaanvallen van hackers. Zo meldde Nu.nl vorige maand dat hackers zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites. Op deze websites kunnen ze de activiteiten van bezoekers volgen. Hoe u cybercriminelen weerhoudt van het hacken van uw gegevens? Mirage geeft tips!
Lees meer
HP Care Pack Services

Bescherm uw apparatuur met HP Care Pack Services

Waar zou uw onderneming zijn zonder pc’s en printers? Waar u zich ook bevindt, uw onderneming maakt gebruik van technologie. U wilt natuurlijk zekerheid hebben dat uw apparaten goed beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Kies daarom voor HP Care Pack Services!
Lees meer
Windows 10

Windows 10 1903 vereist minimaal 32 GB opslagruimte

Let op! Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren.
Lees meer
Back To Top