skip to Main Content
Laatste Checklist Voor De GDPR Of AVG. Bent U Er Klaar Voor?

Laatste checklist voor de GDPR of AVG. Bent u er klaar voor?

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet AVG in, door heel Europa. Voor alle organisaties in Nederland gaat dit een hoop teweegbrengen. Zoals u weet wordt de positie van personen sterker, de nadruk ligt meer op de verantwoordelijkheid van bedrijven en organisaties die de gegevens verwerken.

Mirage zet de laatste AVG-checklist voor u online:

1: Iedereen op de hoogte

Behalve dat de relevante stakeholders moeten weten wat er gaat gebeuren, kan het geen kwaad om een interne mailing rond te sturen over de veranderingen. Stel iedereen bijvoorbeeld op de hoogte van de website hulpbijprivacy.nl, op deze website vindt u instrumenten die kunnen helpen bij het naleven van de wet.

2: Rechten van betrokkenen

Zijn betrokkenen op de hoogte van de ingangsdatum van de wet ingaat, weten ze wat men zelf kan veranderen en zijn alle gegevens ook inzichtelijk voor de rechthebbenden? Check dit voordat de wet ingaat!

3: Check de verwerkingen

Heeft u op de juiste manier de gegevens in kaart gebracht van de verwerking van de gegevens? Is uw register van verwerkingsactiviteiten in plaats en werkend?

4: De beveiligingsrisico’s

De AVG verplicht u ook om de impact van de gegevensverwerking te analyseren. Heeft u dit ook ingecalculeerd? Heeft u een hoog beveiligingsrisico, of juist een laag risico?

5: Aanstellen functionaris gegevens bescherming

Het kan mogelijk zijn dat u iemand moet aanstellen die dit gehele proces overziet, en het kan natuurlijk nooit kwaad om dit sowieso te doen.

6: Vergeet niet de meldplicht datalekken

De meldplicht datalekken blijft grotendeels hetzelfde onder de nieuwe AVG. Vergeet deze dus niet!

7: Pas de toestemming aan

Ook de toestemming om gegevens te verzamelen moet worden aangepast. Is uw pop-up en/of zijn de websitegegevens et cetera, up to date?

 

Nog meer hulp nodig? Neem voor de deadline contact op met Mirage voor meer informatie en hulp bij de laatste check.

Back To Top