skip to Main Content

De technologie bestaat al wat langer maar lijkt nu de kinderschoenen ontgroeid te zijn: Li-fi heeft de afgelopen week bewezen een serieuze optie voor netwerkconnectiviteit te zijn.

Li-Fi en LED

Li-Fi is een techniek van gegevensoverdracht die gebruik maakt van LED-lichtjes. De lichtjes kunnen binnen nanoseconden aan en uit gezet worden en door deze fluctuaties te meten, is het mogelijk om binaire gegevens te versturen.

Een nadeel van deze techniek ten opzichte van WiFi is natuurlijk dat Li-Fi niet door muren heen kan. Een voordeel is echter de enorme toename in maximale snelheid waarmee gecommuniceerd kan worden. In een test die in Estland uitgevoerd werd, behaalde het onderzoeksteam bijvoorbeeld een snelheid van 24 gigabits. Een resultaat dat zo’n 100x hoger ligt dan de snelheid van traditionele Wi-Fi.

Onder laboratoriumomstandigheden is recentelijk zelfs al een snelheid van 224 gigabits behaald, wat ongeveer overeen komt met het downloaden van 18 films terwijl je één keer met je ogen knippert. Andere voordelen van Li-Fi zijn dat de communicatiemethode niet gevoelig is voor interferentieproblemen en dat er een grotere mate van veiligheid mogelijk is. Aanvallers moeten zich tenslotte fysiek in je huis bevinden en kunnen niet op afstand proberen je netwerk te hacken.

Bron: webwereld.nl

Delen op

Gerelateerde berichten

Windows 7 ondersteuning stopt

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers dat ondersteuning stopt!

Maakt u nog gebruik van Windows 7? Dan krijgt u vanaf volgende maand een melding…

Lees meer
CTAP

Security check CTAP van Fortinet

Vraagt u zich wel eens af of uw bedrijfsnetwerk veilig is? CTAP – Cyber Threat…

Lees meer
Veiligheidsmededeling HP

TERUGROEPACTIE – HP notebooks en mobiele werkstations

HP heeft een belangrijke toevoeging gedaan aan het in januari 2018 aangekondigde HP-veiligheidsprogramma. In dit…

Lees meer
Windows server 2008

Support Windows Server 2008 loopt af!

Vanaf januari 2020 wordt Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 niet langer meer…

Lees meer
Back To Top