skip to Main Content

De technologie bestaat al wat langer maar lijkt nu de kinderschoenen ontgroeid te zijn: Li-fi heeft de afgelopen week bewezen een serieuze optie voor netwerkconnectiviteit te zijn.

Li-Fi en LED

Li-Fi is een techniek van gegevensoverdracht die gebruik maakt van LED-lichtjes. De lichtjes kunnen binnen nanoseconden aan en uit gezet worden en door deze fluctuaties te meten, is het mogelijk om binaire gegevens te versturen.

Een nadeel van deze techniek ten opzichte van WiFi is natuurlijk dat Li-Fi niet door muren heen kan. Een voordeel is echter de enorme toename in maximale snelheid waarmee gecommuniceerd kan worden. In een test die in Estland uitgevoerd werd, behaalde het onderzoeksteam bijvoorbeeld een snelheid van 24 gigabits. Een resultaat dat zo’n 100x hoger ligt dan de snelheid van traditionele Wi-Fi.

Onder laboratoriumomstandigheden is recentelijk zelfs al een snelheid van 224 gigabits behaald, wat ongeveer overeen komt met het downloaden van 18 films terwijl je één keer met je ogen knippert. Andere voordelen van Li-Fi zijn dat de communicatiemethode niet gevoelig is voor interferentieproblemen en dat er een grotere mate van veiligheid mogelijk is. Aanvallers moeten zich tenslotte fysiek in je huis bevinden en kunnen niet op afstand proberen je netwerk te hacken.

Bron: webwereld.nl

Delen op

Gerelateerde berichten

Access points van Aruba

Aruba komt met nieuwe instapmodellen Instant On Ap’s

Aruba introduceert een nieuwe lijn van Instant On access points (ap’s) die aan alle wensen voldoen op het gebied van cloud applicaties en wifi.
read more

Vijf redenen waarom een back-up belangrijk is

Een back-up is altijd een goed plan. Behalve een plan B en een reservewiel is het zeker handig om een back-up te hebben van uw bedrijfsgegevens.
read more
Cyberaanvallen

Cyberaanvallen verweren? Mirage geeft tips!

Steeds vaker krijgen bedrijven te maken met cyberaanvallen van hackers. Zo meldde Nu.nl vorige maand dat hackers zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites. Op deze websites kunnen ze de activiteiten van bezoekers volgen. Hoe u cybercriminelen weerhoudt van het hacken van uw gegevens? Mirage geeft tips!
read more
HP Care Pack Services

Bescherm uw apparatuur met HP Care Pack Services

Waar zou uw onderneming zijn zonder pc’s en printers? Waar u zich ook bevindt, uw onderneming maakt gebruik van technologie. U wilt natuurlijk zekerheid hebben dat uw apparaten goed beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Kies daarom voor HP Care Pack Services!
read more
Back To Top