skip to Main Content

Bent u bekend met het fenomeen ‘Easter eggs’? Deze paaseitjes zijn niet alleen aanwezig tijdens Pasen, maar het hele jaar door. Ze hebben één ding gemeen met de paaseieren tijdens de feestdagen; ze zijn niet zo makkelijk te vinden.

Wat zijn het dan?

Bij computerprogramma’s komen deze easter eggs te voorschijn als er iets speciaals in woorden getypt wordt, een bepaalde combinatie toetsen wordt gebruikt, of als men op een bepaalde manier ergens naar toe navigeert. Deze grapjes zijn er gebouwd door de programmeurs. Je komt ze tegen in de Microsoft office programma’s, Windows zelf, maar ook computerspelletjes en Google doen mee. De laatste die mee doet aan de easter egg trend is Tesla, van de elektrische auto’s. Als men tijdens het laden 10x op de laadknop drukt laat de oplader een regenboogkleurig patroon zien.

Google

Google easter eggs zijn simpel te vinden; kwestie van iets typen en je krijgt resultaat. Probeer maar eens ‘askew’ te typen en kijk wat er gebeurd! ‘super mario bros’ laat je een stukje van het bekende Nintendo spelletje spelen. Ook ‘anagram’, ‘zerg rush’ (alleen mobiel) en ‘a long time ago in a galaxy far away’ geven erg grappige zoekresultaten. Probeer maar eens!

Windows

Behalve dat de nieuwe voice assistent Cortana veel easter eggs heeft (‘what do you look like?’ ‘who’s your daddy’) zijn en in het besturingssysteem zelf ook grapjes te vinden. Bij oudere versies van Windows kon je Pinball spelen in Word en vond je lijstjes van Amerikaanse vulkanen verborgen in screensavers, bij Windows 10 wordt het nog rustig gehouden. Wist je bijvoorbeeld dat bij ctrl + alt + D+ pijtje naar benden, je scherm omdraait? Best grappig!

Kent u er nog een paar? Bent u er toevallig wel eens eentje tegen gekomen? Soms kan het schrikken zijn als u er niet actief naar op zoek bent. Misschien denkt u dat het een virus is. Maar als uw computer, server en cloud voldoende beschermd zijn heeft u niets te vrezen.

Delen op

Gerelateerde berichten

CTAP

Security check CTAP van Fortinet

Vraagt u zich wel eens af of uw bedrijfsnetwerk veilig is? CTAP – Cyber Threat…

Lees meer
Veiligheidsmededeling HP

TERUGROEPACTIE – HP notebooks en mobiele werkstations

HP heeft een belangrijke toevoeging gedaan aan het in januari 2018 aangekondigde HP-veiligheidsprogramma. In dit…

Lees meer
Windows server 2008

Support Windows Server 2008 loopt af!

Vanaf januari 2020 wordt Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 niet langer meer…

Lees meer
HP ProBook 400-serie

Carepack cadeau bij geselecteerde HP ProBook 400-serie

Ontvang nu een HP Carepack cadeau bij één van de geselecteerde HP ProBook laptops -…

Lees meer
Back To Top