skip to Main Content

Een back-up is altijd een goed plan. Behalve een plan B en een reservewiel is het zeker handig om een back-up te hebben van uw bedrijfsgegevens. In de datawereld kan een back-up uw bedrijf redden. Mirage zet de top vijf redenen op een rijtje waarom een back-up zo belangrijk is.

Gewoonweg, het herstellen van gegevens

Mensen maken fouten, vaker dan u denkt. Behalve e-mails met virussen kan het ook zijn dat belangrijke data per ongeluk gewist wordt. Dit is simpel op te lossen door vaak genoeg een back-up te maken. U herstelt een systeem makkelijk met een druk op de knop!

Belastingen en controles

Elke bedrijf is verplicht om archieven bij te houden met de bedrijfsdata. Dit is vaak voor de Belastingdienst, maar het kan ook makkelijk zijn voor andere bestuurlijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan een vergunning data die u nodig heeft van vijf jaar geleden. Een back-up alleen op de computer is dan vaak niet voldoende. Een back-up ergens anders, veilig bewaard, is pas echt veilig. De belastingdienst maakt het niet uit of u een data-probleem hebt. Zij willen gewoonweg uw gegevens.

Concurrentievoordeel

Als er iets mis gaat, bijvoorbeeld een grote crash, dan moet u als bedrijf zorgen dat alles snel is opgelost en weer goed werkt. Indien u hierin slaagt, dan wekt dit vertrouwen op bij uw klanten en kunt u profiteren van een concurrentievoordeel; als bedrijf kunt u namelijk sneller reageren op onvoorziene situaties dan de concurrent. Prospects zullen mogelijk eerder voor uw bedrijf kiezen. En dat is mooi meegenomen!

Grote schade

In het ergste geval kunnen bij het verlies van bedrijfsdata de primaire bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Dit kan leiden tot grote schade. Als uw bedrijf niet goed kan functioneren en de back-ups niet voldoen, kan dit betekenen dat het bedrijf stil komt te liggen. Als u simpelweg uw gegevens snel weer ‘up and running’ heeft, dan verliest u niet onnodig tijd en geld.

Twee keer het werk doen

Met een goede back-up bent u ook verzekerd van het herstel van uw systemen. Het is niet nodig om alles opnieuw in te richten en in te stellen. De back-up zal alles netjes terug zetten. Dat scheelt een hoop tijd.

Heeft u al een goede back-up voor uw systemen? U weet ons te vinden als wij hiermee kunnen helpen.

Delen op

Gerelateerde berichten

Access points van Aruba

Aruba komt met nieuwe instapmodellen Instant On Ap’s

Aruba introduceert een nieuwe lijn van Instant On access points (ap’s) die aan alle wensen voldoen op het gebied van cloud applicaties en wifi.
read more
Cyberaanvallen

Cyberaanvallen verweren? Mirage geeft tips!

Steeds vaker krijgen bedrijven te maken met cyberaanvallen van hackers. Zo meldde Nu.nl vorige maand dat hackers zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites. Op deze websites kunnen ze de activiteiten van bezoekers volgen. Hoe u cybercriminelen weerhoudt van het hacken van uw gegevens? Mirage geeft tips!
read more
HP Care Pack Services

Bescherm uw apparatuur met HP Care Pack Services

Waar zou uw onderneming zijn zonder pc’s en printers? Waar u zich ook bevindt, uw onderneming maakt gebruik van technologie. U wilt natuurlijk zekerheid hebben dat uw apparaten goed beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Kies daarom voor HP Care Pack Services!
read more
Windows 10

Windows 10 1903 vereist minimaal 32 GB opslagruimte

Let op! Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren.
read more
Back To Top