skip to Main Content

Tegenwoordig zijn fraudeurs beter aan het worden in het frauderen. Mede dankzij social media zijn er tal van slimme manieren bedacht waarmee criminelen uw bedrijfswinst kunnen bedreigen. Mirage is voorbereidt op een toekomst waarin we ons steeds bewuster moeten worden van deze gevaren rondom ‘social engineering’.

Social engineering: de kunst van het misleiden

Social engineering wordt ook wel de kunst van het misleiden genoemd. Criminelen proberen op sluwe manieren mensen ertoe te verleiden om vertrouwelijke informatie prijs te geven of bepaalde handelingen te ondernemen, zoals het afgeven van persoonlijke gegevens (phishing), beveiligingscodes of creditcardgegevens per e-mail of telefoon, of het installeren van malware: denk hierbij aan software die wordt gebruikt om computersystemen te verstoren of om toegang te kunnen krijgen tot private computersystemen.

KnowBe4

Het is belangrijk om medewerkers bewust te maken van de gevaren en de valkuilen van social engineering. KnowBe4 traint bedrijven om social engineering aanvallen te herkennen en zich te wapenen tegen deze hackertactieken. Dit geïntegreerd Security Awareness Training en Simulated Phishing Platform helpt organisaties hun gebruikers veiligheidsbewust te maken. Door samen te werken met professionals als Kevin Mitnick, een van ‘s werelds beruchtste hackers van de afgelopen jaren, optimaliseert KnowBe4 hun trainingsprogramma’s. Het Security Awareness Training programma leert medewerkers bedreigingen te herkennen en hierop te anticiperen.

Misschien denkt u dat u goed bewapend bent tegen cybercriminelen omrent veiligheid van uw bedrijfswinst. Maar niets is minder waar. Neem daarom geen enkel risico. Bewapen u tegen social engineering. Neem voor meer informatie over social engineering en het platform KnowBe4 contact met ons op.

Social Engineering | Mirage

Delen op

Gerelateerde berichten

CTAP

Security check CTAP van Fortinet

Vraagt u zich wel eens af of uw bedrijfsnetwerk veilig is? CTAP – Cyber Threat…

Lees meer
Veiligheidsmededeling HP

TERUGROEPACTIE – HP notebooks en mobiele werkstations

HP heeft een belangrijke toevoeging gedaan aan het in januari 2018 aangekondigde HP-veiligheidsprogramma. In dit…

Lees meer
Windows server 2008

Support Windows Server 2008 loopt af!

Vanaf januari 2020 wordt Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 niet langer meer…

Lees meer
HP ProBook 400-serie

Carepack cadeau bij geselecteerde HP ProBook 400-serie

Ontvang nu een HP Carepack cadeau bij één van de geselecteerde HP ProBook laptops -…

Lees meer
Back To Top