skip to Main Content

Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren. De installatie van deze software-update vereist twee keer zoveel schijfruimte als de vorige versie van Windows 10.

Meer opslagruimte Windows 10 nodig 

Voor deze nieuwe update wordt er ongeveer 7 GB ruimte in beslag genomen voor ‘gereserveerde opslag’. Denk hierbij aan ruimte voor updates, tijdelijke bestanden en de systeemcache. Gebruikers kunnen deze functie, indien gewenst, handmatig uitschakelen. Waar de overige opslagruimte voor nodig is, is (nog) niet duidelijk.

Problemen niet updaten

Indien er niet voldoende opslagruimte is, kan de nieuwe update niet worden geïnstalleerd. Hoewel de meeste moderne computers veel meer opslagruimte hebben dan 32 GB, kunnen oudere systemen, Windows-tablets en andere minder uitgeruste systemen, problemen ondervinden vanwege de nieuwe opslagvereisten.

Maakt u gebruik van Windows 10 versie 1903? Dan is het aan te raden om de opslag van het systeem te verhogen. Versie 1903 van Windows 10 bevat namelijk belangrijke beveiligingsupdates die de kans verkleinen om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

Heeft u vragen over het updaten van uw Windows 10 versie 1903? Neem dan gerust contact op met één van onze Miragisten. Wij helpen u graag!

Windows 10

Delen op

Gerelateerde berichten

Vijf redenen waarom een back-up belangrijk is

Een back-up is altijd een goed plan. Behalve een plan B en een reservewiel is het zeker handig om een back-up te hebben van uw bedrijfsgegevens.
Lees meer
Cyberaanvallen

Cyberaanvallen verweren? Mirage geeft tips!

Steeds vaker krijgen bedrijven te maken met cyberaanvallen van hackers. Zo meldde Nu.nl vorige maand dat hackers zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites. Op deze websites kunnen ze de activiteiten van bezoekers volgen. Hoe u cybercriminelen weerhoudt van het hacken van uw gegevens? Mirage geeft tips!
Lees meer
HP Care Pack Services

Bescherm uw apparatuur met HP Care Pack Services

Waar zou uw onderneming zijn zonder pc’s en printers? Waar u zich ook bevindt, uw onderneming maakt gebruik van technologie. U wilt natuurlijk zekerheid hebben dat uw apparaten goed beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Kies daarom voor HP Care Pack Services!
Lees meer
2019 SonicWall Cyber Threat Report

2019 SonicWall Cyber Threat Report

Om wereldwijd bewustzijn te bevorderen en dialogen mogelijk te maken, publiceert SonicWall zijn onderzoek naar bedreigingsinformatie in het SonicWall Threat Report van 2019.
Lees meer
Back To Top