skip to Main Content

Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren. De installatie van deze software-update vereist twee keer zoveel schijfruimte als de vorige versie van Windows 10.

Meer opslagruimte Windows 10 nodig 

Voor deze nieuwe update wordt er ongeveer 7 GB ruimte in beslag genomen voor ‘gereserveerde opslag’. Denk hierbij aan ruimte voor updates, tijdelijke bestanden en de systeemcache. Gebruikers kunnen deze functie, indien gewenst, handmatig uitschakelen. Waar de overige opslagruimte voor nodig is, is (nog) niet duidelijk.

Problemen niet updaten

Indien er niet voldoende opslagruimte is, kan de nieuwe update niet worden geïnstalleerd. Hoewel de meeste moderne computers veel meer opslagruimte hebben dan 32 GB, kunnen oudere systemen, Windows-tablets en andere minder uitgeruste systemen, problemen ondervinden vanwege de nieuwe opslagvereisten.

Maakt u gebruik van Windows 10 versie 1903? Dan is het aan te raden om de opslag van het systeem te verhogen. Versie 1903 van Windows 10 bevat namelijk belangrijke beveiligingsupdates die de kans verkleinen om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

Heeft u vragen over het updaten van uw Windows 10 versie 1903? Neem dan gerust contact op met één van onze Miragisten. Wij helpen u graag!

Windows 10

Delen op

Gerelateerde berichten

2019 SonicWall Cyber Threat Report

2019 SonicWall Cyber Threat Report

U hoort het steeds vaker. Netwerken worden aangevallen of overgenomen door cybercriminelen. Als een netwerk,…

Lees meer
Windows 7 ondersteuning stopt

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers dat ondersteuning stopt!

Maakt u nog gebruik van Windows 7? Dan krijgt u vanaf volgende maand een melding…

Lees meer
CTAP

Security check CTAP van Fortinet

Vraagt u zich wel eens af of uw bedrijfsnetwerk veilig is? CTAP – Cyber Threat…

Lees meer
Veiligheidsmededeling HP

TERUGROEPACTIE – HP notebooks en mobiele werkstations

HP heeft een belangrijke toevoeging gedaan aan het in januari 2018 aangekondigde HP-veiligheidsprogramma. In dit…

Lees meer
Back To Top