skip to Main Content

Microsoft heeft de systeemvereisten van Windows 10 versie 1903 verhoogd. Vanaf de mei 2019-update is er minimaal 32 GB opslagruimte nodig, in plaats van de 16 GB (32-bit) en 20 GB (64-bit) die voorheen benodigd waren. De installatie van deze software-update vereist twee keer zoveel schijfruimte als de vorige versie van Windows 10.

Meer opslagruimte Windows 10 nodig 

Voor deze nieuwe update wordt er ongeveer 7 GB ruimte in beslag genomen voor ‘gereserveerde opslag’. Denk hierbij aan ruimte voor updates, tijdelijke bestanden en de systeemcache. Gebruikers kunnen deze functie, indien gewenst, handmatig uitschakelen. Waar de overige opslagruimte voor nodig is, is (nog) niet duidelijk.

Problemen niet updaten

Indien er niet voldoende opslagruimte is, kan de nieuwe update niet worden geïnstalleerd. Hoewel de meeste moderne computers veel meer opslagruimte hebben dan 32 GB, kunnen oudere systemen, Windows-tablets en andere minder uitgeruste systemen, problemen ondervinden vanwege de nieuwe opslagvereisten.

Maakt u gebruik van Windows 10 versie 1903? Dan is het aan te raden om de opslag van het systeem te verhogen. Versie 1903 van Windows 10 bevat namelijk belangrijke beveiligingsupdates die de kans verkleinen om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

Heeft u vragen over het updaten van uw Windows 10 versie 1903? Neem dan gerust contact op met één van onze Miragisten. Wij helpen u graag!

Windows 10

Delen op

Gerelateerde berichten

HP EliteBook x360 1040 G6

Flexibel werken? Kies voor de HP EliteBook x360 1040 G6

's Ochtends in een restaurant werken aan een project in plaats van op kantoor of tussendoor een afspraak afhandelen. Dankzij flexibel werken, gaan veel dingen gewoon net even wat makkelijker. En dankzij de HP EliteBook x360 1040 G6 wordt het u nog makkelijker gemaakt!
read more
Mirage geeft tips

Vakantie voorbij? Schoon uw computer eerst op

Het opschonen van de hardware is goed om te beginnen nadat u terugkomt van vakantie. Hoe kunt u het beste uw computer opschonen? Wij geven een aantal tips.
read more
Productief werken met twee beeldschermen

Effectieve werkplek inrichting

Steeds meer bedrijven werken met meerdere beeldschermen. Maar wat zijn de voordelen van het werken met meerdere monitoren?
read more
Access points van Aruba

Aruba komt met nieuwe instapmodellen Instant On Ap’s

Aruba introduceert een nieuwe lijn van Instant On access points (ap’s) die aan alle wensen voldoen op het gebied van cloud applicaties en wifi.
read more
Back To Top